Flygdrönare börjar användas inom logistik av Google och Amazon

Wing Googles företag för flygardrönare

Wing testar drönare för att leverera livsmedel, hårdvara och mediciner från luften. Ett stort klagomål är att drönaren är väldigt ljudlig och låter som en motorsåg. Företaget har därför börjat pröva en drönare som ”smälter in ” med närliggande ljud.

Wing presenterades först 2014, under namnet Project Wing, som en del av Google X Skunkworks. Året därpå flyttade projektet in under Google Alphabet, Googles nybildade moder bolag. I mitten av 2018 blev Wing ett eget företag.

Wing är konkurrent till Amazon, som har uttryckt ambitioner att logistiken till himlen. Förra månaden meddelade Wing att det kommer att lansera sina första europeiska leverans tjänster i Finland under våren 2019.

Andra tillämpningar med luftdrivna drönare

Det är inte bara inom logistik som det exterimenteras med luftburna drönare. En experimentell soldriven drönare som kan ge Internet ner på jorden är ett nytt projekt. Drönaren som kallas Hawk 30 är en produkt av ett partnerskap mellan Softbank och AeroVironment som är ett amerikanskt flyg bolag. Det gemensamma företaget syftar till att leverera 5G-och Internet of things-anslutning från luft rummet.

Källa: Business Insider