Magento

Det finns många skäl att använda Magento som e-handels lösning och CMS

Magento är ett tungt ehandelssystem som har bra guider och verktyg för den som vill sökmotoroptimera sajten. Den har också plugin extension som Magento Shop by Brand och teman som är influerade av Pinterest. Systemet är dessutom enkelt att integrera med segment.io.

Andra fördelar är att man kan administrera flera butiker från samma admin panel vilket innebär att det går att hantera beställningar och kunder från ett ställe.

Magento connect
Hämta nya plugins direct genom Magento connect.
Magento har stöd för social media och kundrecensioner är utbyggbart med tex Magento Connect.

Rapportering
Systemet har avancerad rapportering för produktstatistik som fraktkostnader, skatter och kuponger.

SEO-stöd i Magento
Det finns seo stöd i Magento men det är ofta besvärligt att ställa in.

Det är ett måste att ställa in inställningar med cannonical och att jobba med kategoritexter. Ändra tex use canonical link meta tag for categories och sätt categories path for product urls till no. Du behöver tex använda cannonical taggen annars kan du få stora problem med duplicerat innehåll. Ett annat vanligt problem är att man lägger för mycket i huvudmenyn vilket innebär att sajten för sin länkkraft utspädd. Det finns även moduler som sköter ompekningar och pekar om sidor som avaktiverats.

Se även till att robots.txt filen är korrekt och att du har skickat upp de olika sitemapparna i Google Search Console. Om du vill veta mer ta kontakt med expandtalk.se

Checkout
En väldigt smart funktion är Checkout alternativ många nätbutiker kräver att dina kunder har registrera dig innan du gör ett köp vilket innebär att du tappar konverteringen i allra sista ledet. Magento erbjuder dock ett alternativ,att de kan gå direkt till kassan som gäst för att spara tid. Denna lilla funktion kan hjälpa omvandlingsfrekvensen betydligt.